Wednesday, 4 November 2009

Kl yg jam.


Hye.cube teka,kat jln mane ni.otw blek umh.jam.jam.sakit otak tu.
Peak period nk dtg da.trase da sket2.asek blek mlm je skrng. Keje keje keje.lumrah idup tu.
Lately ni,asek org sruh kawin je.tp cm biase la.wat2 x tau je.kawin kawin kawin.nanti dlu..

Friday, 21 August 2009

Ku mengharapkan ramadan kali ini lebih bermakna

sedar tak sedar sudah ramadan akan tiba kpda kita. mmg sekejap sgt. tak terase masa itu berlalu. macam air sungai yang mengalir.....

macam2 telah ku tempuhi. macam2 da buat.so pe plan ramadan ni yek. pikir jap.mmmm

1. Habis bace kan 1 quran
2. ngapal balik juz 30
3. byk kan solat sunat
4. kurangkan tgk mukabuku
5. sedekah

plan macam pe, byk tu. byk tu, smga ALLAH bagi kite dpt kekuatan untuk melaksanakannya dengan sempurna. ameen.

selangkah, demi selangkah Dengan rahmatMu oh Tuhanku, Ku tempuh jua

Thursday, 13 August 2009

Feskum


Adoi.knyng.x abeh lak mkn satey ni.musaf la order byk.haha.otak2 pn ada.bes2.hm ramadan nk dtg da..smga ku dpt jmpe ia.

Thursday, 28 May 2009

Konvokesyen ku



Sgt2 bdebar jd org petama dpt.da la x pg raptai.belasah je.sbaik btul care die.ame skrol,then bla.tayah salam.uhu.
Sonok2,tp lapa, x mkn lg.jap lg la trun jmpe macik kantin.ingt lg tak die kat aku.uhu..dlm dwn ni x tau nk watpe.org sblh pn x knl sgt.akak senior yg keje kat jbatan akauntan negara.mcm bes je.ey lg bes kot.haha.i luv my job.ehe

Sunday, 24 May 2009

Pantai remis


Huu.lame x tulis dlm blog ni. Sibuk kot ngn mcm2 aktiviti.ni br abeh training trainer kat jeram.so singgah la jap.buat progrm ni,mcm2 dugaan & cabaran.lagi rmi org telibat,lg mcm2 karenah insan. Astagfirullah.aku memohon keampunan dariNya.
Wuu.sdp gak angin kat sini.duk bwh pokok redup.bunyi ombak yg menenangkn.x rmi sgt org.x serabut la.bes3

Sunday, 26 April 2009

kbaz

Friday, 17 April 2009

matrik

salamm

hari ni result matrik kua. dak2 batch 14. sila lah cek anda dpt matrik mana. just want ot share my story time lps spm. dlu lps spm aku tak keje. tapi pegi kelas. kelas english Mr Raken. haha. tanye laa naim,musaf,syami. lawak ah. ape2 pun kite dpt gunekan mase untuk blaja. then time tu mmg tunggu nk msk UiTM shah alam nk buat CAT. lambt sgt tunggu offer letter. cuak aa gak kan. so mase tu, tak dpt offer letter dari uitm lagi. Matrik da pangil masuk. so dengan tidak mmbuang mase. aku bertekad masuk matrik.. bkn pe tanak duk umah kot..aiyh. masuk2 matrik..



matrik perak, meninggalkan kenangan(byk cite ni, tak taleh cite sume kot). sonok. kat sane mmg agak pedalaman. aman.damai.permai. time memule msk alhmdulliah dpt roomate skepala. tak isap rokok. jage solat. so biah terjaga la gak. klu weeekend mesti pagi2 jog naek bukit kmpk tu. mmg indah. pagi2.

kat matrik aku tetibe nk join JPP. jawatankuasa perwakilan pelajar.
tah camne bleh dpt sokongan. dpt la merasa. cane berkempem. pastu buat public speaking untuk meraih undi dgn audiance beribu2 org kot. mmg sungguh tak caye.. hehe.

tetibe satu pagi tu, abg call. kate offer later uitm da smpai. sruh dtg itm esknyer. dalam hati rase berat sgt. dalam tgh blaja2 account tu. aku ader tanye lecturer. sama ada nk buat acca trus ke.. buat degree dlu. sume kate g amek degree. tapi aku degil. then abg smpai petang. trus buat surat kat pengetua. nk berhenti. JPP tu aku ader pesan suruh lantik budak tu. yg aku rasekan bagus.. so pergi la meningalkan KMPk dan masuk UiTM shah alam.

mimpi adalah kunci....